Sommarlov? Pyttsan!

Ledigt på sommaren? Skulle inte tro det. Det är nu man orkar vara som mest kreativ och produktiv.

Har du ett konto inom den sociala mediasfären? Bra, då kan du nu börja planera eller skapa ett (professionellt) nätverk för lärande. På engelsk finns termen PLN.

Men varför då? Säkert för att du vill, du vill utvecklas i din yrkesroll men framförallt för att ingen annan gör det för dig! Inte ens din närmaste chef gör det, troligen för att hen inte vet hur eller vad som just du behöver utveckla. Inte så mycket ont mot chefer i skolan, de har inte tid att vara den sortens ledare. När du tror att det är chefen som berättar för dig vad du behöver utveckla för att vara en del av ett kollegium/kollektiv/maskineri så som man förväntar sitt att betalda ledare ska vara så kan du mötas av

det är du själv som måste ta reda på vad du kan bli bättre på

Rektorer ser säkert sådant som du gör dåligt och kan påtala detta, men de verkar sakna verktyg eller strategier för att själva utveckla sin personal. Pedagogiskt ledarskap? Jag tror dock på bättre tider!

Så det är du som enskild medarbetare som för se till att läsa extra, fördjupa dig eller skapa pedagogiskt lärande nätverk. För ingen annan kommer göra det för dig. Har du tur kanske du kan hoppa in i någons existerande nätverk.

Läs mer om nätverkande på Edudemic

Ett tips: använd Twitter för att snabbt skapa ett PLN!

#30

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s