Uppgift 1

Din uppgift består i att skapa en presentation som ger oss andra en bild av vem du är. Det hela kan illustreras med bilder på dig, dina hobbies, din hemort osv. Du väljer själv vilken tillämpning du vill använda. Uppgiften ska göras tillgänglig på youtube.


Här följer min skriftliga inlämning till uppgift 1, i slutet på texten finns en länk till youtube där jag publicerat min presentation.

”Jag valde till denna uppgift att använda mig av Animoto vilket jag faktiskt använt tidigare men inte så ofta. Jag gjorde presentationen helt och hållet på min smartphone vilket kan visa på att Animoto kan vara enkelt att komma igång med och använda.

Jag har försökt göra det så enkelt för mig genom att använda bilder och skriva bildtext. Men jag funderar över om det är så enkelt för alla. I en undervisningssituation där elever ska välja bilder så är faktiskt tillängen till bilder, på nätet, en utmaning. Att välja bilder är inte det enda val du har, du väljer även musik och vilket ”tema” du vill använda. Alla val kan vara en utmaning för elev men även för dig som lärare. Men möjligheten att dokumentera samtiden och kombinera bilder är intressant nog vilket kan ses som en motvikt till utmaningarna.

Som med alla program, appar, som elever och andra ska arbeta med, finns det en startsträcka eller tröskel att komma över innan man på någorlunda sätt behärskar appen för att skapa något man blir nöjd med.

Personligen tycker jag att Animoto var ett enkelt program att använda. Den lilla film man skapat ser schysst ut och med hjälp av unik kan man skapa effekter som är intressanta. Som lärare tycker jag att appen fungerar helt ok, jag ser inga hinder att den kan användas i flera ämnen, om inte alla. Däremot ser jag att det finns brister med appen ifall jag vill skapa information eller instruktioner till elever. Men det finns andra program för att förmedla större mängd information.

Jag funderade ett tag på att använda appen iMovie men då den strular på min mobil så valde jag bort den. Annars har jag använt iMovie tillsammans med elever då jag haft tillgång till iPads på min förra arbetsplats, men elever har även valt använda iMovie på sina mobiler.”

https://youtu.be/tomB5ciOTko

Annonser